Anti-discriminatie wandelloop

Deze jonge meisjes lieten zich tijdens de anti-discriminatie wandelloop onderscheiden van de rest met hun anyisa. Foto: JD.

door Johan Donner

PARAMARIBO – ‘Als de jongeren van ons land het alleen voor het zeggen zouden hebben was discriminatie al lang uitgebannen in Suriname en in de rest van de wereld’, zo bleek gistermiddag overduidelijk door de massale opkomst van ruim 15000 jeugdigen uit het gehele land, die hebben meegedaan met de anti-discriminatieloop gistermiddag. Het jonge volk toonde met zijn hun deelname aan deze activiteit aan dat zij tegen discriminatie zijn. De jeugdigen vinden dat hier een halt aan toegeroepen moet worden, omdat er nog steeds wordt gediscrimineerd.

De organisatie van de anti-discriminatieloop lag in handen van onze Caricom-jeugdambassadeurs Abigail Misidjan en Raynel Enfield, die alle jongeren opriepen om te bevestigen tegen discriminatie te zijn. Enfield is van mening dat er nog steeds wordt gediscrimineerd door bijvoorbeeld de overheid door onder andere niet eens ruimte te maken voor mensen met een beperking. De slogan voor dit jaar luidt: ‘Meki un wroko trafasi, no meki discriminati de yu basi’, terwijl de manifestatie van gistermiddag als thema had: ‘Cultural Integration; a must!’

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.