Een Londense tiener is in een klap multimiljonair geworden door de verkoop van de door hem ontwikkelde nieuws-app Summly aan Yahoo.

Dat meldt Yahoo maandagnacht (Nederlandse tijd).

Volgens techblog All Things Digital zou het internetbedrijf de app voor 30 miljoen dollar (ruim 23 miljoen euro) hebben overgenomen van de 17-jarige Nick D’Aloisio, andere bronnen spreken van 20 tot 40 miljoen pond (ongeveer 24 tot 48 miljoen euro).

Het bedrijf, dat eind vorig jaar al interesse in de nieuws-app zou hebben getoond, zou met Summly zijn kwijnende mobiele activiteiten willen revitaliseren.

De app vat door middel van een natuurlijk algoritme nieuwsberichten samen in een paar zinnen van minder dan vierhonderd karakters. Sinds de lancering vier maanden geleden is Summly al ruim een miljoen keer gedownload. De app is door de overname tijdelijk uit de App Store gehaald.

D’Aloisio bedacht de app toen hij 15 jaar oud was en voor een oefenexamen op school zocht naar online nieuwsartikelen. Hij merkte naar eigen zeggen dat het heen en weer klikken tussen met Google gevonden berichten “inefficiënt en tijdverspilling” was.

In juli 2011 ontwikkelde hij de eerste versie, op dat moment nog Trinit geheten. Als ‘app van de week’ trok het product de nodige investeerders, zodat D’Aloisio het geavanceerdere Summly kon maken.

In een interview met London Evening Standard laat D’Aloisio weten het geld in ieder geval te gaan besteden aan een paar Nike-gympen. “Ik hou van schoenen. Ik koop waarschijnlijk ook een nieuwe computer, maar op dit moment wil ik het geld gewoon op de bank zetten. Ik heb niet veel uitgaven.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.