PARAMARIBO- In de vroege ochtend van 15 augustus kreeg de politie een melding binnen dat twee jongemannen in de Bad en Balstraat liepen van wie één hen een vuurwapen in zijn bezit moest hebben. De politie ging op onderzoek uit. Eén van de jongemannen rende hard weg bij het zien van de dienders. De andere bleef staan, meldt het KPS vandaag.

Op de jongeman die was blijven staan is een hoeveelheid marihuana aangetroffen. De man die was weg gerend werd kort daarna in een in aanbouw zijnde woning aangehouden op de hoek van Diastraat en de Bad en Balstraat. Dit dankzij een melding die de politie binnen kreeg. Bij onderzoek is in één van de ruimtes van de in aanbouw zijnde woning een geladen jachtgeweer met ingekorte loop en kolf aangetroffen alsook reserve munitie. Uit ervaring weet het KPS dat jachtgeweren met ingekorte kolven en lopen geliefd zijn bij criminelen die geweldsdelicten plegen.

Door de kolf en loop van het geweer in te korten kan die makkelijk mee gevoerd worden in een tas of onder de kleding. De jongemannen in kwestie zijn in verzekering gesteld ter zake overtreding van de wet op verdovende middelen en illegaal vuurwapen bezit. De zaak is in onderzoek bij de recherche van Geyersvlijt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.