Uit een Brits onderzoek blijkt dat mannen onder de 24 jaar eerder een cake kunnen bakken dan een band kunnen vervangen.

Een op de vijf mannen geeft toe dat hij nog nooit een doe-het-zelf klusje heeft uitgevoerd. Zo weet slechts 15 procent hoe hij zijn auto start met startkabels, kan 17 procent een band vervangen en is 28 procent in staat zelf een bougie te vervangen.

In de keuken voelt de jonge generatie mannen zich opvallend meer thuis, want 70 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze wel weten hoe ze een cake moeten bakken, aldus Daily Express.

Uit het onderzoek, dat uitgevoerd is door een telecombedrijf onder 1.000 mannen, blijkt dat mannen in de leeftijdsgroep van 25-34 jaar zich nog aardig weten te redden als het op klussen aankomt. Maar als hun kwaliteiten worden vergeleken met die van mannen boven de 45 jaar zijn deze klusprestaties te verwaarlozen.

Van de oudere generatie mannen weet namelijk driekwart wel hoe hij moeilijkere taken, zoals bijvoorbeeld behangen, moet aanpakken. Conclusie van het onderzoek is dat het erop lijkt dat de jongere generatie mannen steeds ondeskundiger worden in de traditioneel gezien ‘mannelijke’ banen.

“Vroeger waren de mannen meer in staat om bepaalde vaardigheden te leren, de jongens van tegenwoordig hebben meer afleiding. Bovendien is ‘handig zijn’ steeds minder belangrijk, vooral voor mannen met een kantoorbaan”, aldus Jason Kemp, woordvoerder van het telecombedrijf.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.