John Ramdat Tewarie is afgelopen zondag kampioen geworden tijdens het vierde Yokohama-Rukhmania Chess 960 schaaktoernooi. Dit meldt de Schaakvereniging Rukhmania in een persbericht aan GFC Nieuws.

John Ramdat Tewarie scoorde 8 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. De Cubaanse schaaktrainer Jose Valdivia wist heel wat punten af te snoepen bij de Surinaamse schaaktop en zorgde ook voor puntenverlies bij de kampioen. Op de tweede plek eindigde Immanuel Kromosoeto met 7.5 punten. De derde plek werd door maar liefst 6 spelers ingenomen. Na het toepassen van tie-breaks werd Viresh Giasi demi-kampioen. De andere schakers die op een gedeelde 3e plaats zijn geeindigd zijn Willem Veer en de jeugdige schakers: Pierre Chang, Rohan Pahladsingh, Catherine Kaslan en Krishan Bridjlal.

De schaakvariant Chess960 werd door voormalig wereldkampioen Bobby Fischer geïntroduceerd. De spelregels van het schaken blijven in deze variant het zelfde, alleen hebben de schaakstukken met uitzondering van de pionnen een andere beginpositie en zijn er 960 opstellingen mogelijk.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.