PARAMARIBO- “Ik doe het uit liefde”, woorden van Jurgen Kartodikromo, meer bekend als Joggaman bij de viering van zijn 32ste verjaardag op 28 juli 2012 in huize Emma. Joggaman viert nu al enkele jaren zijn verjaardag op een ander manier. Hij bedenkt hierbij sociale instellingen met een gift van liefde. Eerder kwamen aan de beurt het blindencentrum, kindertehuizen en kinderen met een beperking. Dit jaar viel de eer te beurt aan de seniorenburgers van huize Emma.

“ Wij jongeren zijn de toekomst van morgen, maar we moeten er elke dag bij stilstaan dat het de ouderen zijn die de weg voor ons hebben voorbereidt om als jongere succesvol te kunnen zijn in de maatschappij”, aldus Joggaman. Hij bezorgde de oude van dagen in Huize Emma een sfeervolle ochtend met gevarieerde muziek verzorgd door zijn eigen band Final Step, Raoul Swedo alias Oela en Marley Man uit Trinidad and Tobago.

Aan huize Emma werd door de jarige, ten behoeve van de bewoners, een assortiment van levensmiddelen geschonken . Joggaman zegt verder dat dit gebaar op zijn jaardag ook als een offer van liefde gezien moeten worden in het teken van de vastenmaand van de moslims. Zelf vast hij niet en heeft hij gemeend conform zijn geloof deze goede daad te plegen.

De bewoners van Huize Emma en het personeel toonden hun dankbaarheid voor dit gebaar van de jonge Surinaamse artiest. In gesprek met het management van Huize Emma kwam naar voren dat zij alle hulp vanuit de samenleving enorm verwelkomen om de seniore burgers een die daar verblijven een optimale verzorging te bieden. Het tehuis is thans opzoek naar donaties voor de renovatie van haar keuken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.