Vrouwen die van plan zijn om in te gaan op de avances van een collega, kunnen dat maar beter nog eens heroverwegen. Nieuw onderzoek wijst namelijk uit dat mannen op de werkvloer alleen flirten omdat ze zich vervelen. Op de koop toe gaat het meestal om niet-gevoelige mannen.

‘De resultaten van twee studies van de University of Surry gaan in tegen de populaire opvatting dat je carrière kunt maken door te flirten’, bevestigt bedrijfspsycholoog Adrian Banks.

Voor het eerste onderzoek werden meer dan 200 mannen en vrouwen ondervraagd over hun flirtgedrag op het werk. Daarnaast kregen ze ook vragen over hun persoonlijkheid en tevredenheid over hun baan. Daaruit bleek dat mannen alleen flirten om zichzelf af te leiden van de verveling.

‘Werknemers die minder tevreden zijn over hun baan raken vaak sneller verveeld. Om de dag toch wat aangenamer te maken, flirten zij met collega’s’, zeggen de onderzoekers.

Bij de tweede studie werd nagegaan of er verschillen zijn tussen mannen die flirten en seksegenoten die dat niet doen. En dat bleek inderdaad zo te zijn, want de flirtende mannen hadden een lagere emotionele intelligentie. Dat wil zeggen dat ze het moeilijk hebben om hun eigen emoties te controleren én om zich in te leven in andere mensen. ‘Mannen die daar slecht in zijn, bleken meer te flirten’, aldus dr. Banks.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.