Door Johan Donner

Vandaag organiseert Junior Chamber International (JCI) Suriname de voorronde van haar nationale debatkampioenschappen in de University guesthouse aan de Leysweg. Het begint om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur.

Debating is al jaren een vast onderdeel binnen JCI. Dit heeft al twee keer internationale roem opgebracht. In 2008 won het Surinaams team bestaande uit Rajiv Hieralal, Vishal Premchand en Meryl Bergraaf de Debating Championship of the Americas, welke werd gehouden in Panama.

In 2011 streek Suriname opnieuw met die eer, toen het Surinaams team bestaande uit Marvin Pollack, Ricky Mahabier en Jeffrey Lau de kampioen werden tijdes de Debating Championship of the Americas welke werd georganiseerd in Curacao.

In de voorronde komen 6 teams tegen elkaar uit in debatten over onderwerpen die vallen binnen de scope van JCI.

De stellingen van de voorronde zullen zijn:
Wedstrijd 1: JCI Female vs JCI Nilom
Stelling: Aandacht schenken aan de MDG’s is waste of time want ze kunnen toch niet
behaald worden.
Wedstrijd 2: JCI Syma vs JCI Paramaribo
Stelling: De mobiele telefoon is een dieptepunt in de menselijke ontwikkeling.
Wedstrijd 3: JCI Urban vs JCI Unify
Stelling: Gender ongelijkheid is absoluut geen probleem in Suriname.

De stelling tijdens de semi finale die hierna volgt luidt als volgt: De enige manier om het armoede vraagstuk op te lossen is door te investeren in onderwijs.

De winnaar met het hoogste aantal punten gaat automatisch naar de finale, terwijl de 2 overige winnaars elkaar zullen bekampen om een finale plaats.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.