De 11- jarige Brandon Dinmohamed gaat weer naar school. Na het bericht over de erbarmelijke situatie van dit gezin, brachten de jongerenorganisatie Jongeren Actieve Werkers Ephraimzegen (Jaweh) en enkele jeugdparlementariërs een bezoek aan de mensen in nood aan de Coesewijnestraat. Met de medewerking van de voorzitter van Jaweh is het de moeder van Brandon gelukt om hem wederom in de schoolbanken te krijgen. Hij kreeg schoolkleding en een schoolpakket van de voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Hij is nu leerling van OS Latour 1. Vanwege de zeer erbarmelijke situatie waarin dit gezin verkeert, kon de jongen niet naar school. Hij liep weg van school of had geen aandacht voor de lessen.

Miguella Huur, tweede vervanger van de voorzitter van het NJP, zegt dat Brandon het goed doet op school. Hij is ook op de naschoolse opvang, wat voor een groot deel ook helpt bij zijn vorming. Voor de ouders is dit ook een grote hulp. Daar kan hij dan onder begeleiding zijn lessen leren en zijn huiswerk maken.

Huur zegt dat de situatie van het gezin nog steeds ongewijzigd is. Wat zij wel kan vertellen, is dat de brieven die deze familie geschreven heeft aan het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in behandeling zijn. Ook heeft zij vernomen dat de moeder met haar twee kinderen vanaf gisteren voor enige tijd is verhuisd naar Dessa. Zij zal elke ochtend haar jongen naar school brengen en haar wederhelft helpen bij de kraam die zij hebben en waar zij in wonen.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.