Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Jason Yeung boert op dit moment goed in het nationaal kampioenschap schaken. Hij heeft na acht speelronden nog geen enkele partij verloren en heeft zes punten vergaard. Yeung, die vorig jaar ongeslagen nationaal jeugdkampioen werd, is zelfverzekerd over zijn kansen bij de senioren. “Ik word kampioen van Suriname”, zegt de twintigjarige schaker.

In zijn laatste partij won hij van Pratul Panchoe. De wedstrijd tegen Viresh Giasi moest hij laten schieten vanwege ziekte. Hoewel hij nog grieperig is, zegt hij dat hij aan de beterende hand is. “Zodra ik me goed voel en de tijd heb train ik.”

Hij vindt dat hij tot nu toe twee moeilijke partijen achter de rug heeft; die waren tegen Shaïef Chashawa en Krishan Bridjlal. “Ik speelde remise tegen hen, maar ik weet wel dat ik een goede beurt zal maken de komende wedstrijden”, aldus Yeung. Dat titelverdediger Dewperkash Gajadin sukkelt, vergroot de kans voor hem om goed te scoren.

“Mijn kansen zijn groot om kampioen te worden, maar natuurlijk moet ik elke ronde punten maken”

Imaan Kalidjo

 

Imaan Kalidjo die na acht speelronden 6,5 punten heeft staat nu op de eerste plek. Hij ziet zijn kansen voor het kampioenschap ook rooskleurig in. Tegen de Ware Tijd zegt Kalidjo dat er nog van alles kan gebeuren de komende periode. “Mijn kansen zijn groot om kampioen te worden, maar natuurlijk moet ik elke ronde punten maken. Dus geen enkele wedstrijd verliezen. En ook duimen dat de rest in de top drie steken laat vallen”, meent Kalidjo. 

Kalidjo heeft in het weekend tegen Shatish Lautan een remise afgedwongen, terwijl hij van Bridjlal won. Chashawa is vrijdag zijn tegenstander, terwijl zondag Giasi tegenover hem zit in de tiende speelronde. Chashawa staat momenteel op de derde plek met 5,5 punten. 

Dit bericht is afkomstig van de Ware Tijd. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.