door Shanavon Arsomedjo

PARAMARIBO — Jason Liefden, meer bekend als ‘A redi ster’, is blij om de draad weer op te pakken als artiestenmanager. Vanwege zijn privéleven – zijn gezin en andere zaken daaromheen – heeft hij enige tijd stilgezeten in de entertainment scene.

Hoewel hij officieus al een poos hielp met het managen en de boekingen van zijn neef Romario Panka, is hij sinds dit jaar officieel diens manager. Panka, gespecialiseerd in kasekomuziek, staat open voor andere genres. Hij is ook bekend van de band ‘Opmaat’, waarmee hij onder meer de hits ‘Je bent een topper’ en ‘Dyadya uma’ heeft gescoord.

“Ik ben de Surinaamse werkwijze gewend en merk nu al dat de manier van denken en werkwijze van Nederlandse artiesten toch wat meer van mij zal vragen”

Werkwijze

Liefden: “Ik vind het spannend, omdat ik nooit echt met een Nederlandse artiest heb gewerkt. In Nederland is de situatie totaal iets anders. Ik ben de Surinaamse werkwijze gewend en merk nu al dat de manier van denken en werkwijze van Nederlandse artiesten toch wat meer van mij zal vragen.”

Hij beseft dat hij voor zijn nieuwe taak ook zijn netwerk zal moeten uitbreiden en meer zal moeten leren om zijn werk als manager goed te kunnen verrichten. Hij heeft vorig jaar kunnen oefenen, anders had Panka hem waarschijnlijk niet gevraagd om dit jaar officieel samen te werken.

Het begin

Liefden kwam in de entertainmentwereld via Cyriel Lamesie met wie hij al jaren was bevriend. Deze artiest richtte later The More Love Band op en vroeg hem om ondersteuning. Hij hielp met het één en ander binnen de band.

Liefden is sinds vijf jaar niet meer betrokken, omdat hij naar Nederland verhuisde om bij zijn gezin te zijn. Hij houdt er wel goede herinneringen aan over, ook omdat hij er zelf veel geleerd heeft. “Ik heb altijd met plezier gewerkt met en voor Cyiel & The More Love Band. Zo ook met Jermo Pogba, Xiomara van Hetten, Hailey, Jannie en I-Rich en het heeft altijd goed uitgepakt.”

Bekendheid

Uit liefde voor het vak en voor de entertainment scene heeft Liefden besloten om dit werk weer op te pakken. Daarnaast is hij geen vreemde in de Surinaamse muziekindustrie. “Ik heb gemerkt dat sinds ik in Nederland ben, er mensen zijn die mij kennen. Er zijn zeker nog meer dingen op muzikaal gebied die ik ga realiseren, maar ik kan daar nog niet veel over zeggen.”

Hij adviseert elke artiest die zich wil focussen op zijn eigen talent iemand aan te trekken die kennis van zaken heeft om zich bezig te houden met  randzaken, zoals managen en boekingen. Hierdoor hoeft de artiest zich alleen op zijn eigenlijke werk te richten.

Dit bericht is afkomstig van de Ware Tijd. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.