PARAMARIBO-Vijfenveertig kinderen van twee weeshuizen mochten gisteren op kosten van de jarige programmamaker Louis Vismale in een tourbus de stad rond. Bij Alegria is er een tussenstop gemaakt waarbij ze werden voorzien van een hapje en een drankje. Louis, die het levenslicht op 25 juni 1967 zag, groeide als jongeman op te Saron. Later, toen hij ouder werd, nam hij het familiemeubelbedrijf over.

Deze onderneming hield stand tot het moment dat hij een andere uitdaging vond. Hij sloot zich namelijk aan bij de stichting Reinforcement en begon aan filmproducties te werken, zoals Mister Dronkaard, Faya Blo, Gevaarlijk Spel, Verkeerd en De Zwarte Dag.

Louis besloot zich na de sluiting van Surinaamse bioscopen op een andere manier te profileren. Hij ontwikkelde het programma ‘Culturu Sabi’, dat wekelijks via de STVS werd uitgezonden. Daarin werden aspecten van verschillende culturen belicht. De presentatie deed Elly Purperhart.

Op 23 maart 2005 richtte hijde stichting 1 voor 12 op. Behalve sociaal-maatschappelijke activiteiten, houdt de stichting zich bezig met onder meer het ontwerpen van radio- en televisiespotjes. Met het programma 1 voor 12 tracht Louis een oplossing te vinden voor de noodkreten van iedere burger.

Onder andere mensen met een beperking, sociaal zwakkeren, kansarme kinderen en seniore burgers krijgen via het programma een kans om uit hun benarde positie te komen. Beleidsvraagstukken worden ook ter sprake gebracht om instanties en andere overheidsorganisaties te triggeren hun plichten jegens de burger na te komen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.