Bij het incident waarbij een juriste door haar ex-vriend is mishandeld, is het niet zo dat de man op de vrouw heeft geschoten. Het is juist de juriste, die een schot heeft gelost met haar wapen waarover zij legaal beschikt. De vrouw, die eerder een punt heeft gezet achter de relatie met de man, werd maandagmiddag door haar ex-vriend op kantoor in de omgeving van de Watermolenstraat opgezocht.

De man had daarvoor eerst naar haar gebeld. Op het kantoor aangekomen, wilde de ex-vriend later steeds maar het mobiele toestel van de vrouw inkijken, maar de laatstgenoemde bleef weigeren. Naar verluidt verdacht de man haar ervan een andere relatie erop na te houden en daarom hem op een zijspoor te hebben gezet.

Toen de man een poging waagde de telefoon te pakken ontstond er een worsteling, waarbij de vrouw rake klappen werden toegebracht. Zij wist haar wapen, dat binnen handbereik lag, te grijpen en daarmee een schot te lossen. De vrouw wist aan haar belager te ontkomen en om hulp te zoeken. De man, die door de politie is aangehouden, zal bij de rechter-commissaris worden voorgeleid.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.