Een jager werd in het weekend te Dan Gogo in het district Sipaliwini geraakt door een seti gon. De politie van Djoemoe kreeg op 23 september de melding binnen dat een slachtoffer met een schotverwonding zich bevond op de poli van de Medische Zending. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren de gewonde man aan in het gezelschap van twee andere mannen.

Volgens verklaring van het slachtoffer had hij twee dagen eerder een setigon in het gebied geplaatst voor het vangen van wild. Op 23 september keerde hij terug naar het gebied om te kijken of hij succes had geboekt. Hij was nauwelijks een half uur in het gebied toen een andere setigon afging en hij in zijn been geraakt werd.

Een andere jager die hem hoorde gillen snelde hem te hulp. Kort daarna kwam er een tweede jager ter plaatse, die aangaf dat hij ook een setigon in het gebied had geplaatst en dat het slachtoffer door die van hem was geraakt.

De twee jagers brachten het slachtoffer vervolgens per boot naar de Medische Zending te Djoemoe. De gewonde werd vervolgens per helikopter vanuit Djoemoe, overgevlogen naar het Academisch Ziekenhuis. Hij is momenteel onder behandeling van een orthopeed.

De jager wiens seti gon is afgegaan is in verzekering gesteld door de politie van Djoemoe. Het is namelijk verboden om te jagen met behulp van een seti gon. De jager is in verzekering gesteld voor onder andere zware mishandeling.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.