PARAMARIBO, 28 sep – De jaarrede van president Desiré Bouterse was lang, te lang. “Twee uren met veel herhalingen”, zegt parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS). Bovendien stikte het ook nog van excuses voor wat er mis ging de laatste twee jaar. “Ik was verbaasd te horen dat de president weer de schuld geeft aan anderen, het Nieuw Front, ministers, ambtenaren, luie Surinamers.”

In plaats van maar herhalen, had Bouterse best wat kunnen ingaan op vraagstukken. “Zoals de rechtsstaat, de rechterlijke macht, democratie en behoorlijk bestuur. Ik moet zeggen dat het dit jaar minder was dan vorig jaar en dat was al niet veel”, aldus Wijdenbosch. Ook fractiegenoot Chandrikapersad Santokhi vond het maar magertjes. “Het was geen geïntegreerde presentatie en dat vindt je terug in de regering, geen samenhang.”

Parlementsvoorzitter Jenny Simons vindt de rede “vrij concreet.” In vergelijking met vorig jaar is er juist een positieve verandering waar te nemen. “Je ziet dat een bepaalde richting is ingeslagen en prioriteiten zijn gesteld. Als je prioriteiten stelt, heb je meer kans om zaken te realiseren. We blijven als parlement de vinger aan de pols houden.” Coalitiepartner Ronnie Brunswijk geeft het voordeel van de twijfel: “We moeten zien of het allemaal ook wordt uitgevoerd.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.