Terreurgroep Islamitische Staat heeft meer dan 700 gijzelaars gevangen genomen in de Syrische regio Deir ez-Zor, onder wie burgers van West-Europese en andere staten. Het gebied wordt gecontroleerd door de Amerikaanse coalitie.

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de terroristen hebben gedreigd elke dag 10 gijzelaars te zullen doden, en dat het moorden twee dagen terug reeds is begonnen.

Poetin noemt de situatie “een catastrofe” en zegt dat de Amerikaanse troepen zwaar hebben gefaald in het gebied. Hij zegt dat de Amerikaanse troepen die het gebied rond de oostelijke oever van de Eufraat zeggen te beheersen, vertrouwend op de Koerdische strijdkrachten ter plaatse, opvallend stil blijven over deze crisis.

“Door misbruik te maken van hun straffeloosheid, voerden militanten van Islamitische Staat op 13 oktober een aanval uit op het vluchtelingenkamp nabij het bewoonde deel van al-Bahra” zei de militaire bron.

De gijzelnemers eisen dat de Syrische Democratische Strijdkrachten, die vechten aan de zijde van de Amerikaanse coalitie, gevangengenomen terroristen van IS vrijlaten. Ook moeten verschillende gebieden aan de oostelijke over van de Eufraat vrijgegeven worden.

Archieffoto

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.