Vorige week woensdag 21 augustus vond een aanval plaats met gifgas in de buurt van Damascus, Syrië. Resultaat, duizenden slachtoffers, waaronder honderden doden. Dit is absoluut niet goed te praten (zie deze link http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3497989/2013/08/24/Duizenden-Syriers-met-symptomen-van-gifgas.dhtml). Wie de raket met gifgas had afgevuurd, is giswerk.

De raket kan afkomstig zijn van de rebellen om een militaire interventie van het Westen af te dwingen; de oorlogszuchtige Fransen en Engelsen staan te popelen om dat te doen. De rebellen dachten naar analogie van de Libiërs dat het Westen hen zou ondersteunen om binnen een mum van tijd president Assad te kunnen afzetten. De sektarische burgeroorlog is nu al twee jaar gaande.

Een tweede mogelijkheid is, dat gifgas-voorraden gesmokkeld door rebellen en opgeslagen in woonwijken, per toeval getroffen werden door bommen van Assads troepen, met het noodlottige gevolg. Zoals Hamas dat deed, vanuit woonwijken raketten afvuren op Israël, waarbij bij vergeldingsacties burgers de grootste slachtoffers werden.

De derde optie is, dat het afkomstig is van regeringstroepen om een eventuele overwinning te bespoedigen. Onafhankelijk onderzoek zal moeten uitwijzen wie de verantwoordelijke is, indachtig het adagium ‘men is onschuldig tot het tegendeel is bewezen’.

De president van Iran, Hassan Rohani, veroordeelt het gebruik van chemische wapens ten zeerste, en vraagt aan de internationale gemeenschap al zijn macht aan te wenden om verdere verspreiding van genoemde wapens tegen te gaan (zie deze link http://www.nrc.nl/nieuws/2013/08/24/iran-weet-het-zeker-het-waren-chemische-wapens-nu-ingrijpen-in-syrie/).

President Obama had gezegd, dat als de ‘rooilijn’ wordt overschreden, nl. als chemische wapens zullen worden gebruikt door Assad, de VS zal ingrijpen. Ik ben de mening toegedaan dat de OIC zulks moet doen, zie Koran 49:9-10 (zie ook deze link http://www.gfcnieuws.com/?p=182061). Anders waarvoor hebben de moslims dan een blok gevormd? Hypocriet zijn die moslims die het Westen betiteld als ‘grote Satan’, ‘Kruisvaarders’ en ‘verdorven’, het Westen dit, het Westen dat, maar steeds het Westen vraagt om voor hen de kastanjes uit het vuur te halen.

In geval het Westen besluit om in te grijpen, is de vraag of Rusland aan de kantlijn zal blijven of haar tanden zal laten zien. Komt de Madjlies Moesliemien Suriname nog met een verklaring over het gebruik van gifgassen in Syrië?

Ahmad Jhawnie

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.