PARAMARIBO-Vandaag heeft de ondertekening van een Memorandum of Understandig (MoU) plaatsgevonden tussen de minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin en de Iraanse viceminister van Buitenlandse Zaken, Amir Mansour Borgehei. Deze overeenkomst behelst een schenking ter waarde van 1,2 miljoen US dollar ten behoeve van Suriname, welke benut zal worden voor de aanschaf van tractoren om de agrarische productie in Suriname verder te stimuleren.

Middels deze ondertekening geven beide landen aan de onderlinge vriendschapsbanden te waarborgen met daarbij de intentie om de economische samenwerking te bevorderen. Suriname en Iran zijn op 11 december 1997 diplomatieke betrekkingen aangegaan.

De geïdentificeerde samenwerkingsgebieden zijn onder andere landbouw, educatie, het uitwisselen van agrarische technologie en het stimuleren van de agrarische industrie ( met export mogelijkheden voor de Surinaamse rijst op de Iraanse markt).

Op multilateraal niveau werken beide landen reeds samen binnen de internationale organisaties, zoals de Organisatie van islamitische Staten (OIC); de Non Aligned Movement (NAM) en de Verenigde Naties (VN). Vicepresident Robert Ameerali was ook aanwezig tijdens de ondertekeningsplechtigheid.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.