Op 29 november 2012, viert de IPPF haar 60- jarig jubileum. Deze organisatie werd opgericht na een geduchte campagne voering door vrouwen die door verschillende tradities, culturen en wetten heen werkten aan de verbetering van de gezondheid van vrouwen overal ter wereld.

Sinds die tijd is de IPPF uitgegroeid tot een organisatie die met meer dan 180 landen samenwerkt op gebied van seksuele en reproductieve gezondheidszorg. Stichting Lobi is geaccrediteerd lid van de IPPF. Dit houdt in dat Lobi voldoet aan de internationale standaarden voor relevantie, programmering en kwaliteit van uitvoering.

Lobi promoot al meer dan vier decennia “Libi wan verantwortu Lobi Libi” Met de IPPF als hoofddonor is Lobi instaat haar goede werkt m.b.t. Gezinsplanning, Baarmoederhalskanker onderzoek en andere SRH gerelateerde diensten voort te zetten.

Van 13 november-22 november 2012 wordt dit jubileum, wereldwijd meegevierd door de lidorganisaties. Ook Stichting Lobi viert dit jubileum mee door het organiseren van een Zumbaton en een minibeurs op zaterdag 17 november in Het Nest op het Yellowbirds terrein. De minibeurs wordt gehouden van 17.00u -20.00 u en de Zumbaton van 17.30 u -20.00u.

Met de zumbaton wil Lobi op een prettige en feestelijke manier een bijdrage leveren aan de beleving van en de verhoging van het bewustzijn m.b.t. de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

Zumba is een fitness stijl gebaseerd op verschillende Latijnse dansstijlen zoals salsa merengue, samba, reggaeton, etc. Het is bewezen dat bewegen, de kans op borstkanker verkleind met ongeveer 30% en dat het een zeer positief effect heeft op het herstel en de overlevingskansen van personen met kanker. Zumba heeft een algemeen positief effect op de gezondheid en is goed voor het hart.

Op de minibeurs zullen jongeren informatie geven over onderwerpen gerelateerd aan jongeren en hun seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Hulpverleners zullen informatie verstrekken over het uitgebreid diensten pakket van Lobi.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.