De nieuwe versie van iOS, het mobiele besturingssysteem voor de iPhone en iPad, zal qua ontwerp niet wezenlijk verschillen van de huidige variant. John Ive, hoofdontwerper bij Apple, gaat sinds kort ook over software, maar verandert dus weinig.

Dat schrijft althans the Wall Street Journal.

Op basis van anonieme bronnen weet de doorgaans goed ingelichte zakenkrant te melden dat het ontwerp van de nieuwe versie van iOS weinig vernieuwend zal zijn. iOS 7 wordt waarschijnlijk in de zomer aangekondigd en later dit jaar gelanceerd.

De veranderingen die wel doorgevoerd worden door Ive zullen volgens de bronnen ‘conservatief’ zijn. Wel wil de hoofdontwerper van Apple een nog simpeler ontwerp voor het mobiele besturingssysteem doorvoeren. Wat dat precies inhoudt is onbekend.

Ive is al jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van producten zoals de iPhone en iPad. In oktober nam Apple de top van het bedrijf op de schop en sindsdien is Ive ook verantwoordelijk voor de afdeling Human Interface (HI), waar iOS onder valt.

Volgens the Wall Street Journal heeft dit geleid tot meer samenwerking tussen de software- en hardware-afdeling wat betreft ontwerp. Zo zouden software-ontwerpers voorheen pas heel laat op de hoogte worden gebracht van nieuwe producten waarvoor zij software aan het ontwikkelen waren.

Inmiddels wordt het software-team veel eerder verteld welk product eraan komt en hoe dit product er waarschijnlijk uit gaat zien.

iOS bestaat sinds 2007 toen de eerste iPhone op de markt kwam. Inmiddels is Apple aanbeland bij iOS 6 en doorgaans wordt bij elke nieuwe iPhone een nieuwe versie van het besturingssysteem uitgebracht.

Deze nieuwe variant wordt normaliter aangekondigd tijdens WWDC, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. WWDC vindt altijd in de zomer plaats. De daadwerkelijke uitrol laat dan nog op zich wachten tot een nieuwe iPhone in de winkels ligt. Dat zal hoogstwaarschijnlijk pas in het najaar gebeuren.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.