PARAMARIBO, 9 sep – Het invoeren van de Belasting Toegevoegde Waarde, BTW, is voorlopig van de baan. Volgens minister Adelien Wijnerman van Financiën is er meer tijd nodig om de invoer voor te bereiden. In elk geval is één januari 2014 niet haalbaar. Wellicht wordt het pas na de verkiezingen.

Want een systeem invoeren dat de prijzen stuwt van de meeste goederen is nu net niet te slikken, zo kort voor de verkiezingen. Formeel heet het dat er een langere aanloop nodig is dan was gepland. “Het heeft toch meer werk dan wij hadden gedacht. Je moet het goed bekijken. Het kan een tijdje duren, we leren van andere landen”, zegt Wijnerman tegenover de Times of Suriname. Belastingdeskundige en parlementariër Ronnie Asabina (Bep) kan het uitstel wel begrijpen.

Het invoeren van de BTW zal sowieso van invloed zijn op de prijzen. “Er is veel voorlichting nodig. Het is een grote operatie en winkeliers moeten goed geïnformeerd worden”, aldus Asabina. Voor de regering is er dus een heleboel werk aan de winkel. De detailhandel zal moeten investeren in een betere administratie, ook om de overdracht van het belastinggeld. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het toch maar na de verkiezingen. En dan alleen als er een regering komt die BTW voorstaat.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.