PARAMARIBO, 20 jun – Het blijft investeringen regenen in de Surinaamse goudindustrie. Volgens minister Jim Hok hebben zich onlangs weer twee bedrijven aangemeld. Het gaat om ‘middelgrote’ bedrijven. Anders dan de multinationals waar nu mee onderhandeld wordt, zijn er ook Surinamers bij.

“Het gaat om joint ventures tussen Surinaamse en buitenlandse investeerders. Binnenkort zal een middelgroot bedrijf in productie gaan in het district Sipaliwini”, zegt Hok tegenover de Ware Tijd. Erg mededeelzaam is hij verder niet. Toch heeft de regering zich vaker op de borst geslagen als het op de investeringsdrang aankomt. Vooral de goudwinning trekt en dat zou de economische welvaart van het moment alleen maar accentueren.

De afgelopen drie is gemiddeld ruim dertigduizend kilogram goud gewonnen per jaar. De regering wil deze hoeveelheid opvoeren. Het Canadese Iamgold onderhandelt momenteel over het uitbreiden van zijn productie. Het bedrijf wil de komende jaren bijna een miljard stoppen in de uitbreiding. Suriname wil daar een groter aandeel in dan eerder was bedongen. Ook Surgold, een joint venture van Alcoa en Newmont zit in de wachtkamer van Eldorado.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.