Intrekken aangifte geen belet onderzoek kogelbrief

PARAMARIBO, 29 nov – De intrekking van de aangifte door Jongeren tegen Amnestie betekent niet het einde van het politieonderzoek naar de kogebrief. Volgens het Korps Politie Suriname, KPS, gaat het onderzoek ‘onverkort’ verder. De vader van Sharona Liew On, leidster van Jongeren tegen Amnestie wil juist een streep onder de hele zaak.

Daarom ook is aangestuurd op intrekking van de aangifte. “Ik ben blij dat het onderzoek door gaat. Ik was het oneens met mij vader, maar hij is bezorgd. Het is goed dat het onderzoek doorgaat, want ik ben een vechter”, zegt Sharona Liew On. Ondertussen is de politie een buurtonderzoek begonnen. Volgens het KPS zullen alle middelen worden ingezet voor een goed verloop. Onder meer is de Forensische Opsporingsdienst aan het werk gezet.

Volgens het strafrecht is de politie bevoegd strafbare feiten te onderzoeken, ook nadat een eventuele aangifte is ingetrokken. Bedreiging met de dood is zo’n strafbaar feit. Jongeren tegen Amnestie zag onmiddellijk af van een protestdemonstratie, na het bekend worden van de dreigbrief met kogel. In de brief staat: “Als je weet wat goed voor je is, blijf je thuis vandaag. Laten we je niet meer op straat zien. Niet tijdens de EU-ACP vergadering en nooit meer.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.