Door Johan Donner

PARAMARIBO – Green Heritage Fund Suriname (GHFS) heeft in een brief aan Staatsolie en het NIMOS nu ook de bezorgdheid bekend gemaakt van een groep internationale experts over het seismisch onderzoek van de Surinaamse aardoliemaatschappij.

De internationale experts zijn aangesloten bij de Internationale Union for the Conservation of Nature and Natural Resources Cetacean Specialist Group. In een brief geven zij aan dat het bestaan van de zeekoe in Suriname in gevaar is door de wijze waarop het onderzoek zal worden gedaan.

De Zeekoe is een bedreigde diersoort en  in het gehele verspreidingsgebied waar het dier voorkomt, zijn er nog slechts 2500 over.

GHFS stelt ook dat er geen monitoringplan aanwezig is. Terwijl Staatsolie al die tijd de indruk heeft gegeven dat zij de zorgpunten in overweging namen, zijn zij onverstoord doorgegaan met het plannen van hun onderzoek in ongewijzigde vorm.

Dit wordt door de stichting gezien als een manier van druk uitoefenen om toch goedkeuring te laten verlenen aan het onderzoek.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.