De ‘Fulbright Scholarship of the 2012 Study on United States Institute (SUSI) on Journalism and Media’ is succesvol afgesloten door de University of Ohio. Dit programma werd in de maanden juli en augustus aangeboden door de Amerikaanse regering aan docenten Journalistiek van hoge scholen uit verschillende landen. Uit Suriname werd Rachael van der Kooye geselecteerd om de studierichting Journalistiek bij de AHKCO en de Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname (SBJS) te vertegenwoordigen. Uit meer dan 100 landen zijn er 18 personen geselecteerd voor het volgen van deze gecertificeerde studie. Het gaat om Afghanistan, Armenië, Bahamas, China, El Salvador, Ghana, Pakistan, Kazakstan, Kameroen, Jordanië, Rusland, Rwanda, Soedan, Suriname, Taiwan, Oekraïne, Vietnam en Jemen.

De universiteit van Ohio was de gastheer. Het doel van de studie is wederzijds begrip te bevorderen tussen de burgers van de Verenigde Staten en die van de landen in de wereld. Gedurende zes weken hebben de SUSI-scholars ‘international mass media classes’ verzorgd over de politieke cultuur, journalistieke gebruiken, mediasystemen en het mediabeleid in hun land. Deze internationale sessies zijn in beeld en geluid opgenomen om te dienen als lesmateriaal tijdens de internationale cursussen van de Ohio University.

Ook hebben de scholars culturele en historische tours ondernomen naar verschillende musea, bibliotheken en media in Ohio, Atlanta, Pennsylvania en Washington. Een bezoek aan de Amish Peoples, een voedselveiling, de inheemse bevolking en een boerderij ontbraken niet in het programma. De participanten gaven in rollenspelen hun oplossingsmodellen in conflictsituaties betreffende internationale politiek en democratie. In groepsdiscussies gaven de scholars hun standpunten en inzichten over hetgeen ze hadden ervaren gedurende hun tours en sessies. In de periode van het programma vierde de AEJMC haar 100-jarig bestaan tijdens een jaarlijkse conferentie, waarin de scholars participeerden met een sessie over de Arabische Lente.

Aan het eind van het SUSI-programma hadden de scholars een ontmoeting met de Department of State, waarin het programma werd geëvalueerd en van gedachten werd gewisseld over de selectie en de samenwerkingsmogelijkheden voor nu en in de toekomst. De SUSI-scholars kregen tenslotte twee certificaten: één van de Scripps School of Communication, een faculteit van de Ohio University, en één van de Department of State Bureau of Educational and Cultural Affairs.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.