Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Internationaal culinair festival voor het eerst in Suriname

Internationaal culinair festival voor het eerst in Suriname

Van 4 tot en met 13 mei wordt in Suriname Fête de la Cuisine (feest van de keuken) georganiseerd. Speciaal voor dit festival komen vier gerenommeerde chef-koks uit het buitenland diners en workshops verzorgen voor het Surinaamse publiek en voor hun Surinaamse collega-chefs.

Uniek aan dit festival is dat de chefs worden vergezeld door een delegatie van journalisten die verslag doen van het festival en hun bezoek aan Suriname voor buitenlandse media.

Het Fête de la Cuisine is in 2007 voor het eerst georganiseerd op Sint Maarten en is daar inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend festijn dat veel lokale bezoekers en toeristen trekt. Surinamers Joan en Paul Nolet (eigenaren van Stichting Para Parc te Rijsdijk) zijn vaste bezoekers van het Fête de la Cuisine op Sint Maarten. Samen met Henri Brookson, de bedenker en organisator van het festival op Sint Maarten, hebben zij het initiatief genomen om het festival te introduceren in ons land.

De koks die ons land bezoeken zijn de Nederlanders Gerard Wöllerich en Rene Tichelaar (beide in het bezit van een Michelin ster), de fransman Jean Jacques Menanteau (in het verleden meerdere malen houder van een Michelin ster) en Raymond Kaper van Sint Maarten. De koks zullen hun culinaire hoogstandjes aan het Surinaams publiek tonen middels een Midfest 3 gangen diner in Wyndham Garden Hotel op woensdag 8 mei en een Grand Gala Diner in restaurant Baka Foto op zaterdag 11 mei.

Daarnaast wordt er op maandag 6 mei in Bergendal een workshop gehouden voor Surinaamse culiniare professionals. Tijdens deze workshop zullen de buitenlandse koks ook kennis maken met de Surinaamse keuken en haar specifieke ingrediënten en bereidingwijzes. Gedurende het festival worden er in verschillende restaurants meet & greets georganiseerd met de chefs. Op het programma staan diners in Para Parc Resort, Botrali, Baka Foto, Hotel Torarica, Hotel Krasnaposlky en Dumpling #1 en een lunch in Grill restaurant Amsterdam.

Fête de la Cuisine kent twee doelstellingen. In de eerste plaats is het een fundraising om geld in te zamelen voor sociale projecten en in de tweede plaats is het de bedoeling dat Surinaamse en buitenlandse chefs van elkaar leren door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen. De sociale projecten die door het Fête de la Cuisine worden ondersteund zijn het seniorenburgerproject Kibri Mi, het kindertehuis Maria Hoeve in Lelydorp en het kindertehuis Odoniti te Para.


Posted

in

by