De Interguyanese Spelen zijn vandaag officieel begonnen in Georgetown. De Surinaamse wielrenmeisjes Zulaika Burnet, Marilva Springer en Tamia Slijngaard hebben het onderdeel teamtrials gewonnen in een tijd van 8 minuten 07..40 seconden. Nun counterparts van Guyana noteerden een tijd van 8 minuten 22.96. De Surinaamse jongens hebben het niet slecht gedaan ondanks zij het moesten afleggen tegen hun leeftijdsgenoten van Guyana. De tijd van onze jongens was 13 minuten.30.49 en die van Guyana 12 minuten 21.85. De verbetering in de tijd van het Surinaams kwartet is in vergelijking met die zij tijdens de voorbereiding in Suriname hadden neergezet namelijk 13 minuten 25

Het jongensteam bestond uit Safan Renfurm, Jaleel Macrooy, Dion Liauw en Darryl Liauw.  Vandaag wordt de wegwedstrijd verreden in West Demerara.

Openingsceremonie

Guyana heeft niets aan het toeval overgelaten om een kleurrijke opening aan te bieden. Na het defilé waren er speeches van twee ministers van Sport, Ismanto Adna en Anthony, de premier van Guyana Samuel Hinds alsook ook enkele woorden van NSC voorzitter Leroy Brummel. Allen gaven de belangrijkheid van de Spelen weer en het doel dat naast ontwikkeling van de sport, het dichterbij brengen van beide volken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.