Home » Surinaams nieuws » Interessant verloop ‘Ready Friyari Tennis Dubbeltoernooi’

Interessant verloop ‘Ready Friyari Tennis Dubbeltoernooi’

Het Ready 85+ Friyari Dubbel Toernooi kwam in het weekend tot haar eind. In interessante partijen is het kampioenschap in de verschillende klassen uitgevochten.

Het nieuwbakken bestuur onder leiding van Guillaume Chan Jon Chu ziet terug op een geslaagd evenement. Het is voor de 4e keer dat Suriname ’s oudste tennisvereniging dit jubileumtoernooi organiseert dat ook toegankelijk is voor alle tennissers.

Het toernooi dat een week duurde, werd gespeeld in 2 niveau sterkte klassen, verdeeld in de B- en de A-klasse. Er is in beide klassen volgens het Round Robin en best of 17 puntensysteem gespeeld, waarbij alle koppels tegen elkaar uitkomen en de 2 besten kampioen en semi-kampioen werden.

Jamie Roep/Hans Sloot

Het damesdubbel vond helaas geen voortgang. Dubois en Frans legden beslag op het kampioenschap in het gemengd dubbelspel, terwijl Irion en Hiralall genoegen moesten nemen met het semi-kampioenschap. Dubois sloeg dubbel prijs want hij werd in de heren B-klasse ook kampioen met partner Hirasingh.

Het semikampioenschap was voor Tammenga en Marshall. In de A-klasse speelde het koppel Irion/Pocorni prachtig spel, waarbij ze steeds kwamen voor te staan tot 7, maar het daarna lieten afweten. Kampioenskoppel werd Roep/Sloot en semi kampioen Wijngaarde/Howard Chee. Interessant was dat Wijngaarde met 3 partners het toernooi afmaakte.

Tako Chin Yong raakte geblesseerd, terwijl Mike Mac Intosch na 2 wedstrijden met vakantie ging. Dit unieke fenomeen dat met toestemming van de wedstrijdleiding plaatsvond, gaf toch wel een extra dementie aan het toernooi.

Het koppel Tahal/van Dijk kreeg ook een prijs, omdat het de grootste come back maakte in een partij en wel van 2-7 achterstand, naar een 9-7 winst. Een huzarenstuk dat ze bijna herhaalde tegen Wijngaarde/Mac Intosch.

De goederenprijzen voor de winnaars waren afkomstig van het telecombedrijf Digicel. Als sponsoren traden op Hakrinbank, May en Partners NV en Meijburg & Co Caribbean.