Intel belooft dat er nog voor het eind van het jaar Android-tablets op de markt komen voor minder dan 100 dollar. De tablets gebruiken de Intel Atom-processors.

Dat zei Intel-CEO Bryan Krzanich tijdens het Intel Developer Forum. Volgens de topman komen er dit jaar nog meer dan twintig tablets met Intel Atom-processor op de markt.

Het gaat daarbij om zowel Android- als Windows 8-tablets. Enkele van die Android-tablets zouden minder dan 100 dollar gaan kosten.

De Atom-processors in die tablets zijn van een nieuwe generatie en zijn daarom zowel krachtiger als energiezuiniger. Eerder sprak Krzanich ook al onder andere over Intel-laptops goedkoper dan 200 dollar, naast goedkopere tablets en hybrids.

Intel heeft een inhaalslag te maken op mobiel gebied. Hoewel de chipmaker nog steeds de meeste chips maakt voor pc’s en laptops, is het geen grote speler in de mobiele markt.

In smartphones en tablets heerst nu de ARM-chiparchitectuur. Voormalig Intel-CEO Paul Otellini zei eerder dit jaar nog spijt te hebben dat Intel de processor voor de iPhone niet heeft gemaakt.

Het bedrijf wees Apple destijds de deur, Apple bestelde vervolgens bij Samsung op maat gemaakte chips volgende de concurrerende ARM-architectuur.

Krzanich heeft niet bekend gemaakt van welke fabrikanten te goedkope Android-tablets zijn. Ook details als schermformaat en resolutie liet hij achterwege.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.