Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Moeilijke taken worden door kinderen beter uitgevoerd als moeders tijdens de zwangerschap tweemaal de aanbevolen hoeveelheid van de voedingsstof choline consumeren.

Dat blijkt uit een nieuwe studie van de vermaarde Cornell University in Amerika.

Choline – die voorkomt in eierdooiers, mager rood vlees, vis, gevogelte, peulvruchten, noten en kruisbloemige groenten – is afwezig in de meeste prenatale vitamines, en consumeert het overgrote deel van de aanstaande moeders minder dan de aanbevolen hoeveelheid.

Het toevoegen van extra choline aan het dieet van de moeder biedt op lange termijn cognitieve voordelen voor het nageslacht.

Naast het verbeteren van de concentratie en het geheugen gedurende het hele leven, heeft maternale choline-suppletie bewezen neuroprotectief te zijn voor autisme, syndroom van Down, ziekte van Alzheimer en epilepsie.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.