Ik heb mij de laatste weken grandioos geërgerd. Niet alleen aan buschauffeurs maar ook aan passagiers. Eigenlijk hebben niet zij, maar de overheid schuld aan mijn ergernis. De overheid diende langs de gehele busroute, om de honderd meters, bushaltes te plaatsen. Zo kan de chauffeur niet kris-kras langs de weg stoppen om passagiers te laten in- of uitstappen. Ook de passagier weet dan dat hij bij een bushalte moet in- of uitstappen en kan die een chauffeur niet dwingen om de vijf meter te stoppen.

Ik kon mij het voorgevallen gewoon niet voorstellen toen ik vorige week in een bus zat en de chauffeur iemand liet instappen. Hij had niet eens behoorlijk opgetrokken of hij moest weer stoppen omdat een passagier te lui was om de bus tegemoet te lopen. Nog geen zes meter afstand vanwaar hij eerder gestopt was, moest hij weer stoppen om een vrouwelijke passagier te laten instappen. Hij schudde wel zijn hoofd, maar stopte wel om die SRD 1,25.

Ook het uitstappen schijnt een probleem te zijn. Er is een gedoogde halte bij theater Thalia aan de Nassylaan. Ik kan mij niet indenken dat er passagiers zijn die daar niet uitstappen, maar door continu te schellen van de chauffeur eisen dat hij bij Libanon Store of Joosje, nog geen vijftien meters verder, in de drukke Zwartenhovenbrugstraat stopt. Maar zoals ik al zei: de overheid is de schuldige van mijn ergernis. En toch vraag ik mij af of de Surinamer zo lui en gemakzuchtig is…

J. Reiziger / buspassagier

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.