Met verbazing heb ik de afgelopen maanden gelezen over de perikelen die zich voordoen bij De Moederbond. Ik weet niet meer wie ik moet geloven. Voorzitter Snijders of de dissidente bestuursleden die nu vijanden zijn geworden van Snijders.

Wat ik mij afvraag is of zij toen zij in 2004 deelnamen in het bestuur van Snijders zij niet op de hoogte waren hoe deze man te werk gaat of hebben zij (tijdelijk) ook genoten van de verkwisting die Snijders nu wordt verweten. Indien Snijders geld van de organisatie heeft verkwanseld zal het niet vorig jaar of dit jaar begonnen zijn maar vanaf het moment dat hij gekozen werd tot voorzitter van de vakcentrale.

Als de bonden twee jaar geleden pas hebben besloten geen contributie meer te betalen, waarom hebben zij voor die tijd niet gevraagd wat er met hun contributiegelden gebeurde? Waarom zijn de andere bonden wel door blijven betalen? Dat een zaak van deze vakcentrale weer voor de rechter belandt, kan nooit goed zijn voor de naam van De Moederbond die vele grote vakbondsleiders heeft voortgebracht. Ik denk niet alleen aan de voorzitters maar ook aan zij die nooit hebben plaats genomen in het bestuur maar hun bonden toch tot grote hoogte hebben gebracht. Namen zijn nu niet belangrijk. Men kent hen wel.

Ik spreek alleen maar de hoop uit dat de naam van De Moederbond niet volledig in de modder verdwijnt.

P. Haakmat

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.