De evaluatie van de vorige Carifesta is nooit fatsoenlijk gemaakt en men begint nu al voorbereidingen te treffen voor 2013. Het lijkt bijna op een afschuwelijke grap. Zonder een plan, zonder een degelijke begroting zegt men nu al dat de volgende Carifesta in 2013, 17 miljoen Surinaamse dollar gaat kosten.

Maar sinds mensenheugenis kijkt de doorsnee Surinamer naar een triest cultuurbeleid met verkrotte monumenten, geen nationaal museum, geen conservatorium, geen dansschool en ook geen respectabele kunstacademie.

Ik nodig daarom elk lid van de huidige Carifestacommissie uit voor een openbare discussie over ons huidig cultuurbeleid. Kom en vertel dan aan de totale Surinaamse samenleving hoe u in hemelsnaam aan dit waanzinnig idee komt, om 17 miljoen te begroten voor een cultureel festival dat wij de vorige keer al bijna hadden verprutst.

In 2003 kostte de 8e Carifesta in Suriname van 24 tot 30 augustus, minder dan de helft van 17 miljoen. Die Carifesta had geen goed plan en ook geen goede begroting en daarom hebben de beleidsmakers het niet kunnen evalueren.

Maar deze keer wachten wij op u, neemt u vooral rustig de tijd…en kom met uw plan en uw begroting, want nu begint het echt op een grap te lijken. Een begroting van 17 miljoen Surinaamse dollar voor een festival zonder dat u een degelijk plan heeft en een goede begroting, hoe verzinnen jullie zoiets?!

Stichting Cultuureducatie

Benjamin S. Mitrasingh

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.