Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Ingezonden: Zware straffen Boskamp op zijn plaats

Via het nieuws heb ik begrepen dat de hoofdklasse voetbalploeg Boskamp een fikse straf opgelegd heeft gekregen van het tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Spelers, verzorger en trainer lieten zich na het verloren duel tegen Transvaal gaan omdat arbiter Henry Kia niet zou hebben gefloten.

De scheidsrechter werd in de kleedkamer belaagd en bedreigd. Mogelijk uit vrees en zelfverdediging trok de man die in het dagelijks leven politie agent is, zijn dienstwapen. Dezaak belandde al gauw op het bord van het tuchtcollege. De straffen waaronder schorsingen zijn niet mals maar ik mag duidelijk stellen dat ik content ben met de werkwijze. Ik heb niets tegen Boskamp. Integendeel heb ik een zwak voor districtsploegen die op het hoogste niveau voetballen.

Echter kan ik mij niet voorstellen, dat een arbiter op een dergelijke wijze wordt bejegend. Het is begrijpelijk dat er frustraties zijn bij bepaalde arbitrale dwalingen maar de man te lijf gaan gaat wel te ver. Het is de vraag wat voor een voorbeeld we geven aan vooral de jeugd van wie we verwachten dat ze op het juiste pad blijven. Natuurlijk keuren we het gedrag van de arbiter ook af omdat, hoewel de situatie op dat moment zeer moeilijk voor hem was, hij zijn dienstwapen getrokken heeft. Het kon namelijk verkeerd zijn afgelopen.

We zien de laatste tijd al te vaak spelers maar ook trainers tekeer gaan tegen arbitrale beslissingen. Als je langs de zijlijn staat en je maakt je misnoegen kenbaar is het nog te begrijpen maar een ander bedreigen en belagen is niet goed te praten. We hebben aardig wat huiswerk te doen!

R.S. ( een actieve voetballer)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.


Posted

in

by

Tags: