In DNA ligt er een ontwerpwet klaar om een beter toezicht te hebben over handelingen die gepleegd worden door cambiohouders en transactiekantoren die buitenlandse valuta overmaken terwijl zij daarvoor geen bevoegdheid hebben.

Hun taak is om buitenlandse valuta op te kopen en/of verkopen. Daar er andere handleidingen worden gepleegd, hebben de Centrale Bank van Suriname en het ministerie van financiën een ontwerpwet ingediend waardoor er strengere controle uitgeoefend kan worden op deze sector. De wet Toezicht Geldtransactiekantoren is erop gericht om witwaspraktijken te voorkomen. Zijn de cambiohouders daarom bang?

Het overmaken van buitenlandse valuta is een aangelegenheid van de banken en niet van cambio’s en transactiekantoren. Het is publiek geheim wat er binnen de cambio’s en transactiekantoren gebeurt. De Moederbank en de minister moeten het plan doorzetten en als de regering daadwerkelijk van plan is corruptie te bestrijden, zullen haar DNA-leden voor deze wet moeten stemmen.

R. Jinkoerai

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.