Met veel plezier heb ik de start van het Euro 2012 toernooi via de tv kunnen volgen. Samen met mij hebben vele voetballiefhebbers op dit moment gewacht. Het valt mij op, dat de grote ploegen niet echt gepresteerd hebben dan wat van ze is verwacht. De sportwereld is hard en de fans verwachten veel van de gerenommeerde landen als Duitsland, Spanje, Nederland, Portugal en Italië.

Van deze 5 landen heeft alleen Duitsland zijn wedstrijd gewonnen maar dan ook met veel moeite. Echter is het de vraag of een underdog zo u wilt outsider de nieuwe verrassing wordt. We kennen allemaal Griekenland en Denemarken nog die langs alle grote ploegen gingen om de Europese titel te pakken. Waar het bij mij omgaat is, dat er nu niet meer vanzelfsprekend van grote voetballanden gesproken kan worden.

De verschillen worden steeds kleiner, vooral in Europa. Uiteraard genieten dergelijke landen op papier de status van ‘een grote ploeg’. Vandaag komen andere toplanden als Frankrijk en Engeland ook in actie. Al met al zal het zeker een mooi voetbaltoernooi worden. Mag ik nog even erbij vermelden dat in het weekeinde Brazilië kennis heeft gemaakt met de voetbalkunsten van Lionel Messi.

De kleine Argentijn nam 3 goals voor zijn rekening waarvan woorden tekortschieten om de schoonheid van de laatste treffer te beschrijven. Naast het EK staat de NBA finale ook op programma, weliswaar overschaduwd door koning voetbal. Ik wens alle voetbal (sport) liefhebbers een leuke tijd toe.

Cliffton Saridjan (sportliefhebber)

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.