Met grote verbazing moest ik vandaag weer lezen dat een Nederlands medium valse informatie naar buiten brengt over president Desi Bouterse. Het is evident dat de  Nederlandse pers, ook het  OM in dat land, elk punt aangrijpt om onze president in een kwaad daglicht te plaatsen.

Het zal erg mooi worden als elk woord van een crimineel, in deze Piet W., op een gouden weegschaal wordt geplaatst. Het Nederlandse OM heeft Piet W. afgeluisterd en zegt op basis daarvan dat onze president en zijn zoon zich tegenwoordig zouden bezighouden met drugshandel. Wat een onzin! Op basis van een afgeluisterde uitspraak van een drugscrimineel. Wat een vaagheid, zo flinterdun. Een crimineel mag zoveel zeggen. Maar berust dat dan ook op waarheid?

Wat voor reden zou de president hebben om zich met zulke zaken bezig te houden? Het klinkt te absurd voor woorden.

Ik hoop dat de media in het vervolg wat kritischer omgaat met het verspreiden van berichten die smadelijk zijn, vooral voor de president van onze republiek. Het is niet alleen schadelijk voor de goede man zijn naam en eer, maar ook voor ons allen als Surinamers.

R. Tirjo

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.