Verbaasd heb ik op tv een moeder bij ‘In de Branding’ haar beklag horen doen dat de leiding van de openbare begraafplaats ‘Rene’s Hof’ geweigerd heeft haar zoon, Urbain Burleson, daar te begraven. Hij zou een crimineel zijn geweest en de leiding is bang dat zijn begrafenis, zoals zij eerder heeft meegemaakt, uit de hand zou kunnen lopen.

Ik begrijp hun standpunt wel, maar er waren andere mogelijkheden. Met de hulp van de politie kon alleen de directe familie naar binnen gaan om de jongen te begraven. De rouwdienst kon ergens anders gehouden worden. Desnoods thuis bij de moeder waar die jongen gewoond heeft. Het is triest voor de familie en zeker voor de moeder dat haar zoon, ongeacht wat hij in leven geweest is, door een begraafplaats wordt geweigerd.

Tje, ik ben ook moeder van kinderen en weet niet wat er van hen in de toekomst terecht kan komen. Maar dit is hard voor een moeder om te accepteren. Terecht zegt zij dat haar zoon wordt gediscrimineerd. Hopelijk zal Rene’s Hof nog van gedachten veranderen. Openbaar heeft niets te maken met wat je in leven geweest bent. Grotere geweldenaars en moordenaars zijn wel eens ergens begraven. Het eindoordeel is aan God en niet aan de mens. Vergeet de betekenis van ‘Hodie Mihi Cras Tibi’ niet. “Vandaag ik, Morgen jij.”

Magda Kersten

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie. De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.