Het wordt met de dag erger binnen ons voetbalgebeuren. Het schijnt een rage te worden om tekeer te gaan tijdens wedstrijden wanneer spelers of trainers het niet eens zijn met een beslissing van de scheidsrechter of grensrechter.

Als voetballiefhebber moet het van mijn hart om te moeten zien hoe het gedrag bij bestuursleden van clubs, sommige trainers en spelers met de dag steeds meer decadentie vertoond. Afgelopen zaterdag was dat weer het geval na het duel tussen Boskamp en Transvaal.

Onderzoek zal uitwijzen wat er precies is gebeurd maar de arbiter, in dit geval, politieman Henry Kia trekt zijn wapen te voorschijn omdat hij zich belaagd voelt door de assistent trainer van de club uit Saramacca. Beide partijen vertellen hun eigen verhaal en er is door beide heren aangifte gedaan bij de politie. Hier spelen twee punten namelijk, het gedrag van de trainer en dat van de arbiter die op het voetbalveld een voorbeeldfunctie dient te hebben.

Ik laat in het midden wie gelijk heeft maar een arbiter bedreigen en daarna een wapen tevoorschijn halen zijn zaken die afkeurenswaardig zijn en niet op het voetbalveld thuishoren. De politie zal klaarheid brengen in deze zaak maar hier is er dan weer een voorbeeld van HOE HET NIET MOET. Welk voorbeeld geven we aan ons nageslacht. Redacteur, alvast bedankt dat u mijn stuk wil opnemen.

S.C. ( een voetballiefhebber)

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.