De afgelopen weken is het vaak voorgekomen dat autobestuurders na een persoon te hebben aangereden, wegrijden zonder om te kijken naar het slachtoffer. Ik vraag mij af wat de waarde  van een mensenleven voor automobilisten is. Recentelijk nog heeft een automobilist een 18-jarige jongeman zondagavond doodgereden op de Vier  Kinderenweg en is rustig doorgereden zonder naar het slachtoffer om te kijken.

Na drie dagen werd het ontzielde lichaam dat al in staat van ontbinding verkeerde, in een trens gevonden tot zeer groot verdriet en pijn van de familie. Niet alleen omdat hij dood is maar nog meer omdat hij als een stuk vod werd achtergelaten in die trens.

Weten automobilisten niet dat het strafbaar is om een slachtoffer dat zij hebben aangereden in hopeloze toestand achter te laten? Ik geef toe dat niemand voor zijn tijd doodgaat, maar misschien had deze jongeman, indien de veroorzaker van de aanrijding hem hulp had geboden, nog gered kunnen worden. Laten wij de slechte wegverlichting niet de schuld geven en ook niet de mensen die op de rijweg lopen. Als wij als automobilisten onze snelheid aanpassen aan bepaalde wegen worden voetgangers tijdig gezien. De vorige week is ook een jongeman na twee weken in intensive care te hebben gelegen, overleden. Hij werd op Zorg en Hoop aan de Tibitistraat aangereden.

Die straat waar dit ongeval heeft plaatsvonden, is goed verlicht. Ook hij was een voetvanger net als de jongeman van afgelopen zondag. Wij allemaal, ook de automobilist en de voetganger, willen veilig thuiskomen. Automobilisten houdt er rekening mee: de voetganger, fietser, bromfietser en motorrijder zijn altijd kwetsbaar.

Jeff Mathurin, Wanica

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.