Sinds 1991 vraag ik mij af wat de meerwaarde is van de SPA en in 1996 van DA’91 in het Nieuw Front. In 1987 toen de SPA en DA’91 er niet bij waren heeft het NF 41 van de 51  zetels behaald. Toen kwam de SPA erbij en vanaf toen begon het Front achteruit te gaan. De NPS en de VHP waren steeds de voortrekkers.

Ook na het vertrek van de KTPI. Zowel in 1991, 2000 en 2005 moest Ronald Venetiaan naar de Verenigde Volksvergadering (VVV) om als president gekozen te worden. Zijn tegenstanders Rashied Doekhie en Rabin Parmessar waren zwak.

Er waren geen 34 leden die het Front konden helpen aan een president in DNA. Het volk sliep niet en zag in 2010 de kans schoon om af te rekenen met het Front. Zij werd teruggewezen naar 14 zetels. VHP 8, NPS 4, SPA 1 en DA’91 1 zetel. Dankzij de twee grote partijen binnen het Front komen Guno Castelen en Winston Jesserun steeds binnen. Ik zou willen zien of zij op eigen kracht een zetel (7600 stemmen) kunnen behalen in Paramaribo.

Bewijs dat in 2015 als de VHP en de NPS op eigen kracht de verkiezingen ingaan!! Carl Breeveld heeft het bewezen; op eigen kracht heeft zijn partij DOE een zetel in Paramaribo behaald. Mocht ik voorzitter van de VHP of de NPS zijn had ik SPA zowel DA’91 bedankt.

Een van de beste regeringen die dit volk ooit heeft gehad was eind jaren zestig toen de regering werd gevormd door de NPS en de VHP. Ik wil Bouterse en zijn NDP niets tekort doen maar gezien het odium dat door Nederland hem wordt geladen, zal wat hij ook goed doet afgekeurd worden. Eerst door Nederland en dan door de oppositieleden in Suriname. Maar Bouterse heeft in bijna twee jaren bewezen de noden van het volk te willen aanpakken en te denken aan de toekomst van het land.

R. Martopawiro, Wanica

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.