Het lijkt wel dweilen met de kraan open. Het aanpakken van verkeersmoordenaars. Steeds weer wegversperringen van de politie. Mag ik uw rijbewijs, verzekering- en keuringspapieren, wordt er dan gevraagd. Ja, het is in orde u mag verder rijden. Maar wat doen de politieambtenaren aan al die hardrijders op de weg?

Die potentiële moordenaars in het verkeer die dagelijks het leven van anderen in gevaar brengen en zoveel ergernis geven waardoor je bijna helder rood bloed gaat spugen. Deze lieden die alleen maar diepgewortelde haatgevoelens opwekken en de bloeddruk van onschuldige weggebruikers nodeloos naar levensgevaarlijke hoogten stuwen!

Wat voor zin heeft het als de politie  jaar in en jaar uit bezig is wegversperringen op te werpen? Ga toch met verborgen camera’s op de weg, in burgerkleding, verzamel bewijsmateriaal en haal die maniakken die steeds ongeoorloofd en obsessief inhalen van de weg. Sluit deze hardrijdend criminelen op en breng ze voor het gerecht of anders, geeft extreem hoge boetes. Wees toch inventief!

Het is tijd voor een ander maar ook veel harder beleid op dit vlak. Er is al genoeg gesproken en geschreven over dit vraagstuk. Er is nu een tijd aangebroken van handelen. Ik hoop dat de regering op zeer korte termijn acties zal ondernemen die in erin resulteren dat het verkeer veiliger wordt. De tijd van voorlichting is al helemaal voorbij! Dat is jezelf voor de gek houden politie!

J. Wallerlei

In de rubrieken ‘Ingezonden/ Aangeboden’ stelt GFC een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.