Nadat ik woensdag de krant had gelezen, vroeg in mij af waarom de regering bezig is een staatsmedium de nek om te draaien. Het is onbegrijpelijk dat de regering de Stichting Radio-omroep Suriname (SRS) de afgelopen tien jaren heeft laten verloederen en nu zelfs van plan is gebouwen en terreinen aan de Jacques van Eerstraat te verkopen en het personeel te laten fuseren met die van de STVS.

De afgelopen regeringen hebben successievelijk de SRS verwaarloosd en doelbewust politiek ermee gespeeld wanneer het haar goed uitkwam. Het is onbegrijpelijk dat de vice-president bereid is om bijkans SRD 250.000,– uit te geven om het station te verhuizen naar de STVS in plaats van SRD 80.000,– of minder uit te geven om een nieuwe mast te bestellen voor het station.

De verloedering begon al toen regering Venetiaan gedurende haar zittingsperiode à la dol vergunningen verstrekte voor radiostations en geen aandacht besteedde aan de noodkreet die kwam vanuit de directie van de SRS. Als dit plan ook behoort tot de gewijzigde beleidsinzichten dan ben ik bang dat de staatsmedia geen lang leven meer beschoren zijn.

Het odium dat men meer luistert naar andere stations en daarom de regering geen advertenties vertrekt aan de SRS snijdt geen hout want men kijkt ook liever naar andere tv-stations dan de STVS. Zal dat tv-station ook gefuseerd worden met ATV dat ook een staatsmedium is? Wordt de vriendelijk reus Power 96 zo om zeep geholpen?

G. Krak, een trouwe luisteraar van de SRS.

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.