Bij lezing van de ingezonden brief  op GFC Nieuws “Wat heeft Nederland zo tegen de persoon Bouterse?” van ene C. Wong Kie-Sun kwam onweerstaanbaar de gedachte bij mij op dat Bisschop De Bekker toch niet zover naast de waarheid zat toen hij zei dat het domme mensen zijn die op Bouterse hebben gestemd. Als Wong Kie-Sun niet beter weet dan wij uit het bovenstaande kunnen opmaken, dan is hij inderdaad dom, heel dom. Als hij wél beter weet, is hij niet alleen dom, maar speelt hij ook nog eens vals spel, want hij neemt een loopje met de waarheid en met de geschiedenis.

Nu kijk ik sinds het aantreden van Bouterse met toenemende walging naar het steeds luider en dreigender aanzwellende geluid van diens propagandamachines, de staatsradio en -tv die vanuit het gezwollen kantoor van Cliffton Limburg op het Kabinet van de President worden aangestuurd, en die van de NDP die zich gretig als ‘claque’ en als loudspeaker laten gebruiken ter meerdere eer en glorie van DDB. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat de brief van Wong Kie-Sun eenzelfde taal spreekt als van Cliff Limburg, om maar een voorbeeld te geven. Twee jaar indoctrinatie en hersenspoeling hebben hun werk gedaan.

Van mij mag Wong Kie-Sun achter Bouterse aanhuppelen, dat is zijn zaak. Maar als zijn geweten hem toestaat al Bouterse’s misdaden tegen de menselijkheid te vergeten en vergeven, moet hij niet proberen ons te komen vertellen dat hij en Bouterse gelijk hebben. Het jammerlijke is dat hij waarschijnlijk wél beter weet, maar dat hij zich door alle propaganda heeft laten verblinden. Misschien heeft hij zich zelfs laten betalen om deze brief te schrijven.

Rolf van der Marck

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.