Afgelopen week kon ik op GFC lezen dat het ministerie van Openbare Werken en Verkeer plannen heeft om verkeerslichten te plaatsen bij de rotonde aan de Commissaris Weythingweg (CW). Een goede zaak zou je zeggen als ik lees dat het gaat om de herinrichting van deze weg. Ik maak zelf elke dag gebruik van deze weg om mijn werkplek in de stad te bereiken. De toekomst zal uitwijzen of deze actie van de regering positieve resultaten zal opleveren.

Het zou wel raadzaam zijn dat de regering ook verkeerslichten plaatst bij de rotondes op de hoek van de Duisburglaan en de Jaggernath Lachmonstraat en op de hoek van de Wilem Capagnestraat en de Koningstraat. Het is een verkeersregel dat voertuigen die eenmaal in de ring van de rotonde zitten voorrang hebben, maar ik kan mij niet indenken dat verkeersdeelnemers weigeren rekening te houden met het verkeer dat links van hen komt en deze voor enkele minuten de gelegenheid geeft om ook op de rotonde te komen.

Dat merk ik elke dag op de twee rotondes die door mij zijn aangehaald naast die van de CW. Ik hoop dat als verkeerslichten op de rotonde van de CW succes blijken te hebben men ook zal denken aan de twee andere rotondes die, volgens Bartjes, het verkeer van Leidingen snel moet laten doorstromen naar het centrum van Paramaribo.

K. Jadoenath, Leidingen

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.