Het valt mij telkens op dat veel Surinamers aan het einde van de maand volledig blut zijn. Sommigen hebben geen koperen cent te besteden en kunnen niet eens een vriend of vriendin bellen, want er is geen beltegoed meer beschikbaar. Er wordt vervolgens steen en been geklaagd over de hoge prijzen in de winkels en hoe zwaar het leven eigenlijk is.

Het frappante anderzijds is, dat ik steeds meer nieuwe voertuigen zie op de openbare wegen in ons land. Auto’s die als gauw meer dan tienduizenden dollars, let wel Amerikaanse, kosten. Kosten nog moeite worden gespaard om de ijzeren koe te onderhouden. Zelfs wasstraten floreren, want de auto’s moeten er op en top uitzien.

Wat ook erg opvalt, zijn de volle fastfood zaken zodra er salarissen zijn overgemaakt. Het is een belangrijke indicator om te weten of de ambtenaren al hebben ontvangen. Je hoeft het niet te vragen, kijk gewoon in de zaken als je er langsloopt. Ook de boetiekjes lopen overvol, want er moeten nieuwe kleren gekocht worden voor de vele feesten of om op straat te pronken.

Ik vraag mij af of deze manier van leven de mensen niet aan het denken zet. Er lijkt geen enkele vorm van budgetteren te worden toegepast. Zodra er wat geld in de portemonnee zit, wordt dat gebruikt voor consumptieve doelen. En aan het eind van de maand begint het liedje opnieuw en is de vicieuze cirkel rond.

Het lijkt me verstandig dat de regering het volk beter gaat opvoeden, vooral hoe ze met hun geld moeten omgaan.

Mevrouw van der Kuyp

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.