Al een paar weken lees ik op deze nieuwssite dat er geklaagd wordt over de vuilophaal en vuilverwerking. Echter moet het van mijn hart, dat wat ik dagelijks meemaak van mijn landgenoten niet bepaald leuk is om te zien. Via radioprogramma’s, ingezonden stukken in de kranten en de nieuwssites klagen burgers steen en been over bijvoorbeeld vuil dat niet op tijd wordt opgehaald of dat er veel rommel voorkomt in goten en kanalen.

Wel, wel beste mensen…wij moeten de hand in eigen boezem steken en stellen dat wij het ook niet zo nauw nemen met ons milieu. Men klaagt dat er geen vuilnistonnen in de binnenstad zijn of dat de containers in de wijken overlopen maar we maken er ook een troep van. Ik zie nog genoeg automobilisten die rijdend een cup of bestek uit de auto gooien. Dat heeft toch niets te maken met de vuilophaal?

En in sommige wijken presteert men het om afgedankte artikelen gewoon in goten of kanalen te smijten. En bij zware regenbuien wordt men woedend. Natuurlijk zijn er goede burgers die het correcte voorbeeld geven. Surinamers, have a heart…het is ons land. No mek un por’ un swit’ kondre!

C.R.

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.