Geachte redactie, bedankt voor het plaatsen van dit ingezonden stuk.

Surinamers hebben op het gebied van buitenlandse voetbalwedstrijden niets te klagen. Wekelijks kunnen we genieten van Spaanse, Italiaanse, Engelse of Nederlandse wedstrijden. Daarnaast ook nog duels in Champions- of Europa League verband. Zo hebben er zich in de loop der jaren kampen gevormd. Met andere woorden er zijn groepen ontstaan van liefhebbers van bijvoorbeeld Ac Milan, Manchester United maar vooral van Real Madrid en Barcelona.

Vooral bij de laatste twee clubs zijn er veel fans in de wereld maar ook in Suriname. Enigszins is dit begrijpelijk omdat deze twee teams het meest aantrekkelijke voetbal spelen en ook nog de beste spelers van de wereld accommoderen. Echter is het de laatste tijd niet goed te praten wat ik op het sociale forum Facebook ben tegengekomen. Bij verlies van bijvoorbeeld Barcelona worden de fans soms op incorrecte wijze geplaagd.

Ook omgekeerd is dat het geval. Het elkaar plagen kan maar er zijn ook grenzen. Zo circuleren er foto’s van Messi en Cristiano Ronaldo in vrouwen gewaad of met een vrouwen lichaam. Naar mijn mening gaat dit wel een beetje te ver. En soms is naar aanleiding van bepaalde teksten te zien wat voor een haat men heeft voor een bepaalde ploeg. Ik doe een beroep op alle voetballiefhebbers respect te hebben voor de keuze van een ander.

Plagen mag maar de sportiviteit dient niet uit het oog verloren worden. De persoon die geplaagd wordt moet sportief zijn maar dat geldt ook voor de ‘uitlokker’. Het liefst geen aanstootgevende teksten of foto’s. Laten we vooral genieten van het voetbal en ervoor waken dat we geen onnodige spanningen veroorzaken.

Tim J. Marques, een voetballiefhebber

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.