“Sorry, ik kan u helpen met US $ 200,– ”. “Nee, kan ik tenminste US $ 1000,– bij u kopen? Ik wil eigenlijk in totaal 2700″.  “Nee, ik help u al hiermee.” “Ok, doe dan maar. Ik probeer het ergens anders dan ook maar.” Ik verlaat de cambio, en rij richting  een andere. Daar krijg ik een soortgelijk antwoord. Alleen is het bedrag dat ik kan kopen iets minder.

Na uren  meerdere cambio’s bezocht te hebben, besluit ik een start te maken met het  tellen van mijn US $ 2700,– die ik op versnipperde wijze en veel ergernis  met mijn Surinaamse dollars heb kunnen kopen.

Ik ben een zelfstandige ondernemer en heb deze zoektocht als super stagnerend ervaren. Zo kan je echt geen zaken doen in dit land. Het is  een hele stress en vermoeienis om stad en land af te reizen voor het verkrijgen van Amerikaanse dollars. Je moet soms gewoon bedelen. Ik weet niet welke strategie of scenario door de cambiohouders momenteel gespeeld wordt, maar ik vind het bizar.

Een gedupeerde ondernemer

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.