Een poos geleden heb ik een punt aangehaald over de slechte wegen in mijn geliefd Suriname. Via een ingezonden artikel had ik mijn woede hierover kenbaar gemaakt omdat het mij in zeer ernstige mate stoort. Ik kreeg van vrienden toen heel veel reacties daarover omdat ze het met mij eens waren. Het gaat over sommige slechte wegen in Paramaribo.

Het is om je te schamen als ik mijn familieleden, die uit Holland op bezoek komen, de verschillende  buurten wil laten zien. Het is een gevoel van schaamte dat zich dan manifesteert. Ik woon in de buurt van de nieuwe Charlesburgweg waar de straten grotendeels gewoon opengebroken zijn. Het is niet om aan te zien!

Hoe moet ik dat aan een toerist uitleggen?  Je mag het niet eens een straat noemen, je waant je in een achterbuurt van een zeer arm Afrikaans land. Triest! Kost het de overheid zoveel moeite om de straten, die in verschrikkelijke conditie zijn, aan te pakken? Ik zeg het nogmaals: De overheid zal snel moeten handelen om dit soort belachelijke taferelen tot het verleden te laten behoren. Zo kan het echt niet verder! Wat een verpaupering in sommige buurten!

Mevrouw H. Thijm

In de rubrieken ‘Ingezonden/ Aangeboden’ stelt GFC een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.